Sagdinranta.nu är en hemsida som tillåter dig att säga din ränta och jämföra den med andra lån och räntor för att du ska få möjlighet att se om du skulle kunna få ned dina lånekostnader ytterligare. Det är mest fördelaktigt att göra detta innan dess att du tecknar ett lån. På så sätt behöver du inte krångla med banken angående att lösa lånet, men om du upplever att dina levnadskostnader är högre än vad du klarar av kan det ibland vara värt kampen att göra just det.

Flest fördelar får du givetvis innan du tecknar ett nytt lån, då du helt enkelt inte har skrivit på något avtal och kan välja fritt mellan olika typer av banker och lånegivare. På så sätt kan du få helt fantastiska villkor och räntor och näst intill tjäna på att ta ett lån vissa gånger. Givetvis vill du ha så låg ränta som möjligt när du lånar. Detta är en självklarhet, då ränta är pengar som du aldrig ser igen. Det som du amorterar på ditt lån är det som du får tillbaka, men räntan är bankernas vinst på att låna ut till dig. Det innebär med andra ord att räntan är det som du betalar till banken för att du ska få ta ett lån hos dem.

Du behöver inte ha dåligt samvete över att du försöker att förhandla ned räntan till banken och de har ofta en lägsta procent som de inte kommer att berätta för dig om. Jämför därför olika räntor online innan du kontaktar banken.