Jämför räntor på kreditkort

Funderar du på att skaffa ett kreditkort? Detta kan nämligen underlätta din vardag och det är vanligt att de som skaffar ett kreditkort blir så fäst vid det att de inte förstår hur de hade kunnat klara sig utan det. Att handla på kredit innebär att du får med dig varorna hem nu, men betalar först senare. Tvärtemot vad många tror finns det många fördelar med att göra på detta sätt. Du kan som exempel handla saker som du inte har råd att handla redan idag, istället för att vänta tills dess att du får pengar. Du får dessutom en större överblick över din ekonomi och vad du faktiskt handlar, samtidigt som du ofta får återbäring på det du köper. Du kan alltså spara pengar genom att handla på kredit.

Givetvis kan du alltid se på ditt kreditkonto hur mycket som du har handlat för, men du kan även sätta en spärr så att du inte får överskrida en viss summa. På så sätt vet du att du inte handlar för mer än vad du kommer att ha råd att betala. Det är ofta räntefritt att handla på kredit ett visst antal dagar efter att köpet har gjorts. Det vanligaste är att du får krediten räntefri i 56 dagar efter att du har genomfört köpet och därefter får du betala ränta på köpet. Därför är det enbart smidigt att använda sig av ett kreditkort när du alltid betalar i slutet av månaden. Ett kreditkort är även smidigt på det sättet att det tillåter dig att ta ett lån av dig själv utan att banken ställer några frågetecken.

Genom att du tar ett lån av dig själv kan du betala tillbaka i din egen takt och i den ränta som du har kommit överens om när du har skaffat ditt kreditkort. Därför kan det vara klokt att jämföra räntor när du införskaffar ett kreditkort. Det kan nämligen variera hur många dagar som du har räntefritt och en del kreditkort börjar med att ta ränta direkt. Andra kreditkort är helt räntefria och du betalar istället en månadsavgift till kreditbolaget. Ibland kan du få räntan uppdelad per år, medan andra gånger har du olika räntor per månad. Det innebär ibland att räntan stiger ju längre tid det går innan dess att du betalar tillbaka.

Jämför gärna räntor på kreditkort. När du gör detta får du en snabb överblick angående vad ett kreditkort egentligen ger dig och kan därmed även sålla bort de kreditkort som inte ger dig precis det som du behöver. Helst vill du givetvis ha så många räntefria dagar som möjligt, men även en låg ränteprocent. Om du får en ränta som är under 15 procent har du fått en väldigt bra kreditränta. Collector Easyliving kreditkort är ett kreditkort som du bör ta en titt på när du väljer ditt kreditkort. Det erbjuder 56 dagar räntefritt, en månadsavgift på under 17 kronor, samt gratis reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Collectors kreditkort är trygga för dig som kund att välja och när du väljer dessa kreditkort kan du vara säker på att du väljer ett seriöst kreditföretag som värnar om dig som kund. Det finns även kort som exempelvis American Express Platinum, där du betalar en årsavgift på 6000 kronor, men du får istället en individuell ränta. I vissa fall kan man tjäna på att göra detta. Det sker dock oftast om du är boende i USA eller runtomkring, då detta ger många andra fördelar istället för att du enbart kommer att få en låg ränta när du handlar dina saker genom krediter. Du får som exempel Night Club Priority, vilket kan vara onödigt i Sverige.